Monday, October 9, 2017

heartbreak

hi !



maksud "heartbreak" yang aku google.

heart·break
ˈhärtˌbrāk/
noun
noun: heartbreak; plural noun: heartbreaks
  1. overwhelming distress.

    "an unforgettable tale of joy and heartbreak"


kemahen tajuk heartbreak bagai, padehal sendiri yang carik pasal.
now, rasakan!
hahahahahahahahahaha..




btw, selain 'heartbreak' pernah dengar :

heart·less
ˈhärtləs/
adjective
adjective: heartless
  1. displaying a complete lack of feeling or consideration.

    "heartless thieves stole the stroller of a two-year-old boy"





semua ni jadi bila kau yang tersalah pilih jalan, atau jalan yang kau pilih tu buntu..
tiada titik noktah.
maka simptom-simptom macam ni terjadi..



fasa ini akan berakhir bila kau jumpa jalan yang baru.. mungkin?



lagu ni best

Monday, July 31, 2017

Imran Ajmain - Selamat Ulang Tahun... Sayang (Lirik Lagu)


Dear Myself : Syukur Alhamdulillah.. untuk yang Ke 25 tahun ini..



Mak, terima kasih..
Ayah, Terima Kasih.. akak rindu ayah..

Thursday, May 4, 2017

Monday, March 13, 2017

Malique - Pejamkan Mata (feat. Dayang Nurfaizah) [Official Lyric Video]


semua tahu malique dah lama menghilangkan diri,
tapi karya dia tak pernah menghilang..

kalini dia muncul lagi,
senaskah karya yang terlalu puitis sukar untuk aku mengerti..
mendengarkan bait bait kata membuat hati terasa sayu..

semoga tuhan selalu melindungimu wahai sang pengkarya agung..





Glosari:

Kencana/ken·ca·na/ - emas.
Gawai I /ga·wai/ - kerja; pekerjaan;
Kedana - papa, miskin:
Sawai III ; bersawai - tidak sedarkan diri .
Lembayung/lem·ba·yung/ - tumbuhan melilit, bunganya ungu; Basella rubra;
Hering/he·ring/ /héring/ - burung pemakan bangkai.
Resiprokal/re·sip·ro·kal/ /résiprokal/ - bersifat saling berbalasan (tentang kata kerja).
Canggung - kekok, kaku, janggal
Equivocal - memiliki nama/sebutan yang sama namun dengan makna/sifat yang berbeda | tidak pasti | tidak bersikap, tidak jelas.
Logharitma - ist angka ganda bagi sesuatu angka dasar yg digunakan utk mendapat angka tertentu.
Diktator - orang yg memerintah dgn kuasa mutlak atau tidak terbatas.
Tafakur - Ar 1. renungan, perenungan; 2. perihal merenung memikirkan sesuatu; 3. pengheningan Cipta; bertafakur
Kantor - ibu pejabat
Shabab - dalam arab bermaksud "anak muda."
Runsing - hati susah hati kerana tidak sampai maksud
Kasur/ka·sur/ - alas tidur yang terbuat dari kain atau plastik, berisi kapuk, karet busa, dan sebagainya.
Masyghul - (berasa) sedih atau (berasa) dukacita kerana sesuatu
Solusi- penyelesaian masalah
Astral/as·tral/ a mengenai (terdiri atas, menyerupai) bintang-bintang.
Revolusi- perubahan
Lorazepam (ubat untuk anxiety disorder atau despresi), Ambien (Ubat untuk imsomnia atau penyakit sukar tidur malam), Risperdal (ubat untuk antipsikotik, merawat skizofrenia, murung atau mudah marah bagi kanak-kanak austistik )
Samsara - perkataan Sanskrit yang bermaksud "mengembara" atau "dunia", dengan konotasi kitaran, perubahan memutar.
Afdal/af·dal/ - lebih baik; lebih utama
Dogma - ajaran (kepercayaan) yg tidak boleh dibantah atau dipersoalkan melainkan harus diterima saja.
Stigma - yang menjejaskan reputasi / aib
Pituitari -Kelenjar endokrin utama
Nirwana/nir·wa·na/ n 1 Hin keadaan dan ketenteraman sempurna bagi setiap wujud eksistensi karena berakhirnya kelahiran kembali ke dunia; 2 tempat kebebasan (kesempurnaan); surga


c/p from youtube user
credit : Mista Farisyah

Friday, January 20, 2017

bila hang start diet, dugaan datang pelbagai cara

assalamualaikum,
ha tudiaaaa tajuk..
hahaha
bukan apa, bila nak start diet ni memang payah kalau
tak kuat semangat
tak kuat iman
tak kuat mental
semua akan hancuss sekelip mata..

hehe..

tapi, tula dugaan tu datang dari segi makanan
walnut brownies,
nutella cheese tart,
puding roti,
walnut cheese cake IKEA,
green tea latte,
hokkaiido baked cheese tart,
dip n dip,
nasi lemak sambal sotong,
masak lemak cili api udang + nenas,
roti canai,
soto.
ni semua nafsu makan.

mohon bertabahlah..

sebab nak kurus
hadap jela makanan yang lulus diet..




tak susah mana diet atkins ni, yang penting makan sayur, protien sikit air masak cukup,
nak masak macam mana pun terpulang.
pentingnya makan ikut lulus atkins ni sebabnya nak kasik ketosis datang,
mende apa ketosis tu?

Apabila lemak pecah menjadi
tenaga ia akan melalui suatu
proses yang di namakan ketosis.
Ketosis merupakan proses semula
jadi dalam tubuh kita. Ia merujuk kepada proses
penukaran lemak kepada tenaga, ketone dan air. Untuk
memulakan ketosis adalah sukar kerana seseorang perlu melalui
pelbagai fasa yang sukar sebelum ketosis berlaku.

tapi terpulang la pada #atkiners tu sendiri nak eatclean, nak ngap proses food ke, nak ngap kat kedai ke, masak sendiri ke..
badan orang, lain-lain.
pandai-pandai la kome bereksperimen dengan badan sendiri..

sekian.
p/s : nak aim berat 60kg je dulu..

Wednesday, January 18, 2017

Sejati (Official Music Video) - Faizal Tahir


Assalamualaikum,
sape dah tengok MV Sejati by Faizal Tahir ni?
memula aku cam kondem ekelehhh pebenda laa jalan cerita camni..

tapi bila tiba satu part tu,
ko tersentak!
aku siap termenitis ayaq mata la..
tatau nak cakap macamana perasaan tu
tapi hampa kena tengok sendiri dan hayati..

sekian..
thumbs up Faizal Tahir!