Friday, December 30, 2016

365


Pejam celik dah di penghujung 2016.
Macam macam yang berlaku, sedih kecewa marah gembira semua bercampur aduk
menjadi asam garam kehidupan yang mana akan jadi pengalaman.



.....

Urutan dari kiri ke kanan :

1. Demam #7hariMencintaiku gigih mencari novel!
2. Jamboree Bukit Chandan yang paling mencabar!
3. Perempuan dan cermin? hehe mana boleh pisahkan..
4. Pun Jamboree Bukit Chandan jugak
5. Dengan ahli Acah Acah Cycling Team Langkap, diaorang ni la penyebab aku terjebak dengan basikal2 ni..
6. Pagi di Penang! Gigih semata nak makan roti canai ayam
7. Tu kat MAHA depan pavilion Perak.
8. Berjaya dengan ATKINS! dari 68kg ke 57kg (tapi sekarang dah naik balikkkk)
9. Emmmm, waktu kurus.. huhuhuhuhuu


Sekian...










....






24 yang bakal berakhir dalam masa tujuh bulan satu hari..
25 yang bakal menjelma aku harapkan akan lebih baik hendaknya.

InShaAllah, kali ni aku tekad.
Moga dipermudahkan.
Aaaaminnn.

Monday, December 26, 2016

Mencari Semangat Yang Hilang


sebab aku tewas difasa menten,
nahhh
starting all over again..
semoga semangat akan terus kekal semangat..
Happy Atkins!

Friday, December 23, 2016

bila tiba-tiba

assalamualaikum,
semua benda tak dijangka, macam yang aku buat sekarang
join kayuh basikal.
padehal bukan ada hati pun tapi sebab ada geng ada support apa lagi,
join jela..

first ride aku,
Bagan Datok Merdeka Moutainbike Challenge



berbekalkan basikal pinjam ikhsan member club, aku pun join laa..
kayuh santai tapi jenuh nak habiskan dek kerana tade pengalaman, tak reti main gear,
tak reti nak cucuk angin, fizikal mental hauppp..


A photo posted by @cikyuyiyui on

nampak? santai sangat siap berenti bergambor.. kahkahkah..






ni pulak kali kedua join,
Alhamdulliah, masa ni dah ada besikal besi padu sendiri punya
tu pun ikhsan Big Boss and Boss aku kasi duit pinjam beli besikal..
hehe.. Terima Kasih Boss..

A photo posted by @cikyuyiyui on

perghh, mencabor!
selama ni dok kayuh santai dok belajaq cucuk angin orang,
sekali tudiaaa, trekkk..
kahkahkahh.. mampu gelak je dulu..



mencabar untuk newbie macam aku, ni trek banyak menolak besikal dari mengayuh..
almaklum ler, pertama kali ngayuh naik bukit.. punya lah hauppp.. jenuhh..
turun bukit memang ler syorga, tapi kalau silap step.. huhuhuuu jela..
Alhamdulillah, berjaya habiskan
no 10 kategori women open
332 overall..





A photo posted by @cikyuyiyui on

gaya mutu keunggulan.




ni ride bukit chandan pulekk..
A photo posted by @cikyuyiyui on
 pun trek ya ampunnnn, berbukit siap pakej lecakkkk..
berapa kali tersembam..


A photo posted by @cikyuyiyui on

nampak kan berselut lumpur besikal..
tapi best, sebab ada bukit buatkan mengayuh tu tak boring..
hehe..



nah overall 516 daripada 800 peserta
no 14 untuk kategori women open
Alhamdulillah.. berjaya jugak habiskan!




dan funride jamboree yang terakhir untuk tahun ni..

A photo posted by @cikyuyiyui on

32.8km yang berjaya jugak aku habiskan..
hehe..


A photo posted by @cikyuyiyui on
bergambor tu wajib ye..


dan sekian al kisah jamboree & funride yang dah aku cuba try test..
insyaAllah ada masa, kelapangan duit lebih boleh join lagik..


kbye..

kenangan


assalamualaikum.

tipu la kalau korang tak tekan klik kat natang ni,
kahwin dengan sape la,
berapa banyak orang suka anda la..
lantak la..
hak memasing..


nah ni dia kabo kenangan terbaik..
kalau tengok pada gambo, dari awak gemok ke kuruih dan gemok balik..
hahahahahaha..
dah berjaya dengan atkins, tapi akibat tak jaga makan maka membadak lah balik..
kahkahkah..

dan, hobi baru : mengayuh besikal.
entah ler acane boleh terjoin pulek, padahal aku bukannya mampu nak beli sebijik besikal tu
berkat rezeki orang nak bagi pinjam dan support dari membe2 lain
nah kau sebijik besikal besi padu
maka berkayuh la aku dari menjadi roda impian..
kehkehkehhh..




2016 yang banyakkkkkkkk cerekarama,
berbagai perasa,
sebab aku tak pernah nak merancang, hanya 'follow the flow' je..
aku kan sejenis manusia tak suka hal remeh temeh..
so, kita layankan jelaaa selagi boleh..



InshaAllah, 2017 dengan lembaran baru..
semangat baru,
azam yang sama iaitu!

yui nak
KURUS!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHA...

kbye!

Tuesday, December 13, 2016

Monolog vi

 

Langit bertukar warna.
Warna yang berubah ubah dan tak pernah kekal.
Tapi masih pada tempat yang sama,
disitu tak tergapai dek tangan.

Apa yang masih aku harapkan?
Tak mungkin akan terjadi.

Untuk apa?
Percaturan yang seringkali menemui jalan buntu.

Cukuplah.
Jangan dibiar menjadi barah yang terpendam.
Kelak nanti memakan diri.

DIA yang memahami.
DIA yang Maha Mengetahui.
Serahkan segalanya..
Bulatkan hati, Tekad.

Monday, December 5, 2016

Pasai apa bukan 10?

 

nahhh, terjawab persoalanan awat nugget tu ada 9 ketui je..




tapi manusia yang tak bersyukur,
takkan pernah berasa puas dengan apa yang diaorang ada..
apatah lagi 9 ketui? kalau boleh semua nak bolot!
tak cukup ke???

Thursday, December 1, 2016

OST Lara Cinta Ameena | Haqiem Rusli - Segalanya (Official Music Video)



nah, sejenis manusia kalau dok suka asyik la mengulang benda yang sama.
OST Lara Cinta Ameena pulak dahhh..
Semalam tengok episod 1,
ok not bad..
tapi mv lagu ni idak awak paham penceritaannya..
emmm

Tuesday, November 29, 2016

c&p

Four names I go by:
1. Nurul
2. Dayah
3. Nuyoi
4. Yuiyui

Four places I've lived:🏡
1. Pasir Salak
2. Kg Bahagia
3. Langkap
4. Dalam hati awak :p

Four places I would love to visit:✈
1. Penang
2. Melaka
3. Amsterdam
4. Dalam Hati Awak :p

Four things I love to eat:🍛
1. Char Kuey Teow
2. Kuey Teow Goreng
3. Bihun Goreng Tomyam
4. Western food

Four favorite drinks:🍹
1. Air Kosong
2. Air Suam
3. Cham (Kopi+Teh)
4. Green Tea

Now here is what you're supposed to do. Please don't spoil the fun.
Copy and paste this in your status and update it with your answers!
To copy this, just hold your finger down on this text, tap copy and paste on your status! 

Monday, November 28, 2016

Wedding Lya & Zuqo | 26 & 27 November 2016

Assalamualaikum,
cuba nak update entry dengan tulisan ilmiah, tapi harap maaf ler awak bukan sasterawan mahupun cendiakawan..
ejaan pun bertabur entah betul atau idak main taram jela..

kehkehh
nah ni hari pertama kat sana, p menjemput kengkawan lain kat stesen bas baling,
papehal sarap dulu oi
A photo posted by @cikyuyiyui on



p kedah ni sebab nak ke kenduri kawan ai ni je, kalau tak jangan harap laa nak sampai ke kedah ni.
dia siap bagi kain suh jadi bridesmaids, mana boleh tolak kann..
sebernarnya lya&uqo ni dedua member aku kalau tak p tu memang rasa derhaka sangat ler..




nah barisan bridesmaids semuaa .. terima kasih lya & zuqo sponsor kain buat baju..






papepun untuk lya & uqo, semoga berbahagia hingga ke syurga..
kawen jugak hangpa..
alhamdulillah..
makcik ni pulakkk..
emmmm


A photo posted by @cikyuyiyui on

k bye!

Thursday, November 24, 2016

Blogger

assalamualaikum,
aku suka baca, tapi tak semua benda..
mula terjebak dengan blogger ni pun sekadar suka2..
sampai sekarang..
lebih suka jadi silent reader..

baru pagi tadi aku perasan,
blogger interface pun dah lain..


nahh.. nampak tu..
jenuh mencari mana reading list aku rupanya dan turun bawah sekali..

tapi kebanyakkan blogger semua dah busy, mana sempat nak update lagi senang update instagram, twitter atau fb..
dan dunia blog pun menyepi.. krik krik krik..

sekian.
kbye.

Saturday, November 19, 2016

Semalam






Semalam, langit nan cerah.. membiru..
indah..

....

Dan semalam juga, langit yang cerah bertukar kelabu,
berarak bertukar wajah : mendung

....

Tak lama kemudian, hujan membasahi bumi..
Selebat lebatnya,
mengimbau kembali akan hal kejadian yang sama..
suatu ketika dahulu

....

dan awan kelabu itu masih disitu..
berarak perlahan..
meskipun ada cahaya dihujung sana..
tetap masih tak mampu,
beri harapan baru untuk hati ini..
yang ada sekadar sepi, dan pengharapan..

...

terima kasih untuk kelmarin,
terima kasih untuk hari ini,
terima kasih untuk selamanya..


...


maaf.

Tuesday, October 25, 2016

exhausted

bila semua urgent,
kau punya satu otak yang tak cukup rehat untuk berfikir perah idea.
punya dua tangan mengerakkan segala kerja. kaki untuk melangkah.
sampai satu masa kau marah kau memberontak tapi hanya dalam jiwa saja, dan kau hanya mampu mengalirkan air mata.
ye kau penat,
tapi orang peduli apa?

Saturday, October 15, 2016

Navi (Feat. Kebee of Eluphant) - Incurable Disease FMV (Secret OST) [ENG...





Assalamualaikum,
sekarang tengah kemaruk melayan drama Patahnya Sebelah Sayap,
baca komen2 ramai cakap cete tu tiru had cete korea yang bertajuk 'Secret'
maka gigih la mencari cerita tu nasib ada kat http://dramafire.com/
Ada 16 episod, satu episod 59minit cemtu..
Tapi cetenya, lagi bapak sedih kalah Patahnya Sebelah Sayap..
Nah ni antara lagu sound track yang ada dalam cete Secret tu..
Sedih oi lagu ni..
Dah sekian.. Kbye!

Saturday, March 12, 2016

Sam Smith - Writing's On The Wall (from Spectre)



How do I live? How do I breathe?
When you’re not here I’m suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up?
For you I have to risk it all

Cause the writing’s on the wall

Sunday, January 31, 2016

Saturday, January 23, 2016

#random1

Bila membe ko bagi kata2 semangat.
Ditukaq dekstop wallpaper kaler terang2.
😂😂😂

Friday, January 1, 2016

"Takin' Back My Love" - Enrique Iglesias feat. Ciara





Lagu feberet.

Dari dulu sampai sekarang.

Sebab?

Suka tengok body ciara.

hot der.

pastu bercita-cita nak body cemtu.

tapii......

memula semangat, pastu hangat-hangat tahik ayam..

hahah!



tape, 2016 baru start.

so continue azam yang sama

KURUS